Terug naar portfolio

DFDS Ferries

DFDS wilde een online verhalen website aanbieden aan haar klanten, die deze verhalen (99 verhalen van Molovich) voor, tijdens of na het de reis kunnen lezen op een device naar keuze.

Live website GitHub
dfds-iphone-mockup

Opdracht

De opdracht was om een verhalen website voor op reis te ontwerpen voor DFDS. Dit moest een multi-device experience worden voor de gebruiker. De bezoeker van de website zou iedereen, in alle omstandigheden kunnen zijn.

Hoofdzakelijk is de website gericht op reizigers. De website diende responsive te zijn en binnen de huisstijl van DFDS te passen. Daarnaast bevat de website een nachtmodus. mogelijkheid om verhalen te bookmarken en liken van verhalen.

dfds-device-mockup-collection
“Een online verhalen website waarbij de gebruiker op elk device een prettige leeservaring heeft”
dfds-iphone-mockup-double

Inloggen en registeren

De gebruiker kan de website bekijken zonder in te loggen. Echter wanneer de gebruiker verhalen zou willen opslaan of liken dient de gebruiker op de website in te loggen of te registeren.

Nachtmodus

Een van functies in de DFDS website is een nachtmodus. Dit om de gebruiker in staat te stellen om bij weinig licht de verhalen prettig te kunnen lezen.

Op het moment dat de nachtmodus is geactiveerd dan wordt de opacity van de afbeeldingen verlaagd. Daarnaast wordt de hoofdkleur (wit) omgezet tot een donker bruin. Witte teksten worden een licht grijze tint.

dfds-macbook-mockup